Rubrieken:
Nieuws
Zalen
Toernooi
Foto's
Contact
Guestbook
Links
Sponsors
 
   
     
     
 
Verslag 3de editie:
 

10 ploegen schreven  dit jaar in voor alweer de derde editie van dit tornooi. Nieuw was dat ook alle ploegen kwamen opdagen en op tijd. Hoewel het voor de meest dichtbij wonende speler wel toch nipt was (nietwaar Eddy!) Waarvoor uiteraard onze dank. 5 van hen deden vorig jaar ook al mee en we recupereerden een deelnemer van de eerste editie. Voorts 4 nieuwkomers.

Ook dit jaar vielen er weer tal van verrassingen te noteren. In groep A ging Come Back Zaventem meteen voort op het elan van de voorbije competitie. 7-0 na 20 minuten tegen Dream Evil. Datzelfde Dream Evil bleek na het opstappen van hun doelman  sterker dan Joepie Oudergem. Langzaam maar zeker kwam Dynamo Max van ex-Brussels European Doelman Alex onder stoom. Toen tot ieders verrassing Come Back een punt liet tegen Joepie Oudergem kon hen de eerste plaats nog nauwelijks ontsnappen. (mede dankzij enkele huurlingen van de organisatie)

In groep B was Cheers Woluwe de te kloppen ploeg. Vorig jaar verloren ze nog nipt de finale tegen E-Sensi (waarvan dit jaar overigens geen spoor). De Nederlanders van Wico, zonder hun sterkhouder, BXL-Brasil (met een vleugje Samba) en het Waalse ASM Etterbeek waren hapklare brokken. Maar ook Wezembeek United (een combinatie van Diplomats, Utax, Marmot & de Sombrero's uit Kraainem) had niet veel moeite met deze tegenstand, maar voetbalde al snel een groter doelsaldo bij mekaar. Het onderlinge resultaat zou soelaas moeten brengen voor de eerste plaats maar door een laat doelpunt van Wezembeek in het onderlinge duel glipte een 2de finale op rij Cheers door de vingers.

In de finale walste Dynamo Max over Wezembeek heen (5-1 met minder dan 10 minuten te spelen), maar net toen iedereen dacht dat het beklonken was knokte Wezembeek zich terug in de wedstrijd. Helaas konden ze de kloof niet meer dichten.

Ook nieuw dit jaar waren prijzen van de Schepen van Sport voor de beste speler en de fairste ploeg.

Bij de spelers stak logischerwijze Arne Schauwers (Cheers Woluwe) er met kop en schouders bovenuit. In competitie speelt deze speler dan ook in derde nationale bij Woppets Woluwe. Hij ging een verdienstelijke Mc Kinney van Come Back Zaventem vooraf.

De Fairplay werd gewonnen door ZVC Dream Evil, zij mogen dubbel blij zij dat ASM Etterbeek forfait gaf voor hun onderling duel voor de 7de plaats. Niet alleen werd Dream Evil zo 7de, het won hierdoor ook de fairplay trofee. Je kan nu éénmaal geen fairplayprijs geven aan een ploeg die forfait geeft. Het toeval wilde dat beide teams met 3 ptn, de fairplay ranking aanvoerden voor hun onderling duel.

Aan alle ploegen een warme hete zomer gewenst en tot in september voor een nieuwe competitie of tot juni 2007 voor wellicht een 4de editie van ons tornooi, dat voor enkele ploegen een vaste  jaarlijkse en leuke afspraak is.