Rubrieken:
Nieuws
Zalen
Toernooi
Foto's
Contact
Links
Sponsors
 
   
     
     
 
Verslag
 

Zaterdag 14 juni jongstleden was het weer ons jaarlijks tornooi. Het idee om het tornooi uit te breiden (outdoor) en aan te passen aan de noden van de meeste ploegen bleef steken onder noemer van goede bedoelingen. Gezien het weeral minder goede weer maar best, zo bleef ten minste iedereen droog.

Nog voor de de zaal op vrijdagavond klaar stond zo rond de klok van middernacht een telefoontje van Vatos Locos Hoeilaart. De ambitieuze 4de provincialer geraakte zoals wel vaker gebeurde in de competitie niet aan voldoende spelers. Als organisator had ik beter moeten weten ... tegelijkertijd had ik nog een ganse nacht om naar een oplossing te zoeken.

Dit jaar was de 5de editie. Ik wens een speciale vermelding te maken voor 2 ploegen, nl Wico uit Rotterdam en Joepie Oudergem. Beide ploegen waren als enige op alle 5 edities present. De winaar van vorig jaar Rapid Waterschei geraakte dit jaar niet aan genoeg volk om zijn titel te verdedigen. Samen met Dream Evil en Cheers Woluwe tellen zij nu 4 deelnames. Ik prees me gelukkig met een op papier sportief hoog niveau. Sombrero's Kraainem, Borrekensveld & Les Rigolos spelen in hun respectievelijke competities op hoog niveau.

Van Olympique de Bruxelles hadden we veel goeds gehoord en hoopten dat ook zi j voor de nodige spanning konden zorgen. Het werd hoogspanning maar sportief viel het allemaal wat tegen maar dat lag grotendeels en anderen...

Over de uitslagen konden we kort zijn Cheers Woluwe won zijn wedstrijd afgetekend van Borrekensveld en was op die manier vrij snel zeker van een 3de (op 4 deelnames) finale plaats. Derde keer goede keer? In poule B moest laat in de namiddag nog gestreden worden voor groepswinst door Les Rigolos & Sombrero's Kraainem. Kraainem trok aan het langste eind en zo kregen we een prachtige derby als finale. Kraainem liep uit tot 4-0 maar Cheers vocht terug en net voor het eindsignaal klom het op gelijke hoogte, zou het dan toch eindelijk eens lukken voor Cheers?

Penalties gingen voor het eerst in 5 jaar de finale beslissen. Kraainem miste meteen zijn eerste penalty. Cheers maakte zijn eerste 2 penalties en ook Kraainem shoot zijn 2 volgende penalties in doel. Cheers moest dus zijn 3de penalty scoren om te winnen. Helaas pakte de keeper van Kraainem deze penalty en moest een bijkomende penalty voor beide teams soelaas brengen. Kraainem scoorde en ... Cheers mistte. Cheers was er weer zeer dicht bij maar zal ook nu weer minstens een jaartje moeten wachten.

Toch viel Cheers Woluwe nog serieus in de prijzen. Met Andrew van Dijck hadden ze de beste speler in hun doel. Hij ging zijn ploegmaat Arne Schauwers, Fabrice Beigne (Borrekensveld) & Phan Thanm (Les Rigolos) vooraf. Ook de fairplay ging voor de 2de opeenvolgende keer naar Woluwe. Hier gingen zij nipt Wico vooraf.

We danken alvast alle deelnemers voor hun deelname en hopen bij een volgende editie weer een even talrijke opkomst.